Resultaten

 

Road2Work is actief op het snijvlak van twee belangrijke maatschappelijke thema’s: re-integratie van langdurig werklozen en duurzame recycling. De hoge recyclingdoelstellingen worden gerealiseerd door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bekijk hier de resultaten die Road2Work de afgelopen jaren heeft behaald op het gebied van zowel duurzame recycling als re-integratie.

 
 

Recycling

 

De hoofdactiviteit van Road2Work is het sorteren en demonteren van elektronisch afval. Jaarlijks demonteren we handmatig meer dan 70.000 stuks witgoed en 7.000 computerkasten. Road2Work verwerkt jaarlijks 1.900 ton aan elektronisch afval; dit staat gelijk aan 500 (!) zeecontainers van 30m3.

 

Kandidaten bij Road2Work sorteren afgedankte elektronische apparaten zoals tv’s, koelkasten en beeldschermen. Groot witgoed, zoals wasmachines en ICT-apparatuur, wordt voor het grootste deel gedemonteerd naar zuivere grondstoffen en ontdaan van stoorstoffen waardoor maximaal recyclingresultaat kan worden behaald; tot wel 95%.

 

Re-integratie

 

Bij Road2Work werken we dagelijks met maximaal 20 mensen tegelijkertijd. Per jaar maken 60 mensen gebruik van een leer-werkplek. Sinds de oprichting in 2012 heeft Road2Work een uitstroom van ruim 50% uit de uitkering en ruim 35% naar betaald werk gerealiseerd.

 

 

 

 

De cijfers

Op jaarbasis maken 60 mensen gebruik van een leer-werk plek.

Op jaarbasis depollueren we 4000 ton GrootWitgoed

Op jaarbasis demonteren we 7000 computerkasten.

Per dag werken er maximaal 20 mensen tegelijkertijd.

2000 ton staat gelijk aan 600 zeecontainers van 30 m3.