Recycling

 

De hoofdactiviteit van Road2Work is het sorteren en demonteren van elektronisch afval. Dit zijn additionele werkzaamheden die met vaste arbeidskrachten te duur zouden zijn. Deze werkzaamheden verdringen dus geen regulier werk.

 

Elektronisch afval recyclen

 

Elektronisch afval van diverse milieustraten wordt in containers bij Road2Work afgeleverd. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld computers, laptops, servers en netwerkapparatuur, maar ook beeldschermen, tv’s, koelkasten, printers, kopieermachines, faxen en huishoudelijke apparatuur. Dit afval wordt gescheiden in onderdelen apparaten die in opdracht van stichting open verder gedemonteerd kunnen worden (25%) en het overige materiaal (75%), dat gesorteerd wordt aangeboden aan verwerkers in opdracht van stichting open. stichting open laat alles verwerken tot herbruikbare grondstoffen, waar weer nieuwe producten van worden gemaakt.

 

Gesorteerde grondstoffen

 

ICT-apparatuur en groot witgoed, zoals drogers, vaatwassers en wasmachines, worden volledig ontmanteld/ontdaan van stoorstoffen. De gedemonteerde en gesorteerde grondstoffen, zoals glas, hout, condensatoren en betonnen contra gewichten koper, plastic en ijzer worden verwerkt door gecertificeerde stichting open-erkende verwerkers tot grondstoffen. Deze grondstoffen leveren voldoende op om Road2Work te kunnen laten bestaan.

 

Recyclingdoelstellingen tot wel 95%

 

Bij machinale demontage treedt altijd vervuiling op. Road2Work verwerkt de apparatuur handmatig, wat zorgt voor een aanzienlijk hoger recyclingpercentage. Dankzij de handmatige demontage en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden recyclingdoelstellingen tot wel 95% behaald.

 

 

 

Elektronisch afval?

Wilt u oude hardware gratis afgeven en zo meewerken aan re-integratie mogelijkheden?

U kunt hier uw adresgegevens invullen, dan nemen wij contact met u op.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.